Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
- 1/4 κ.γ. τσίλι ή μπούκοβο, σε νιφάδες
- 11⁄2 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, σε καρέ (με τα ζουμιά τους)
- 500 γρ. γαρίδες μέτριου μεγέθους, φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1/4 κούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
- 8 κούπες ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (για να γλιτώσουμε χρόνο, προμηθευόμαστε έτοιμα μείγματα σαλάτας σε σακούλες, σε κενό αζώτου, από το σούπερ μάρκετ)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη αλατοπίπερο
Διαδικασία
- Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ, αν έχουμε) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε.
- Όση ώρα μαγειρεύεται η σάλτσα, καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια, κελύφη και τις μαύρες ίνες στη ράχη τους.
- Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και το μαϊντανό και αποσύρουμε. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο κατά βούληση. Προσθέτουμε τα σαλατικά και ανακατεύουμε καλά να βραχούν από το ντρέσινγκ.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι με τη σαλάτα και το ψωμί.
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.